Vlaanderen en Nederland



Hulp nodig bij Classcraft? U bent aan het juiste adres bij mij. Als Belgisch ambassadeur help ik u graag verder.

Jeroen

@geekmyclass


Er is een Facebook pagina gemaakt voor Nederlandse gebruikers en geïnteresseerden:

 

https://www.facebook.com/groups/1461839330537590

bestaat er een Nederlandstalige handleiding. Ik ben zijinstromer en ben nieuw als leerkracht nadat ik 20 jaar gewerkt heb in een kinderziekenhuis. Ik wil vrijdag opstarten het Classcraft in 5 Gezondheids- en welzijnswetenschappen. Heb je tips en tricks om het te doen slagen in een toch wel toffe maar praatgrage en prutsende klas? 

 

Dank je wel 

Kerensa

 

Ja hoor. Zolang je profiel ingesteld staat op Nederlands kan je alle PDF bestanden downloaden in het Nederlands. Ook de instructiefilmpjes werden door mij ondertiteld. Klik op CC onderaan en kies Nederlands.

In moeilijke klassen lijkt het me belangrijk dat je in overleg storend gedrag aankaart met de klas. Geef hen drie dingen waar je je aan stoort en laat leerlingen zelf kiezen wat het zwaarst gestraft moet worden.

Geef hen ook wat overlegruimte voor de privileges en de krachten. Het helpt als ze het gevoel hebben dat ze mee mogen bouwen aan het spel.

Groetjes en succes!
Jeroen

ik heb het spel vorige week ingeleid. Mijn leerlingen waren razend enthousiast. Ik heb 3 lesuren per week ingevuld en nu zie ik dat ze geen AP (5)  standaard bij  krijgen (zou nl telkens om middernacht zij). Hoe kan dit? Moet ik zelf nog iets instellen?

 

Dank je wel

Kerensa . 

Die instelling kan je nakijken. Klik in je dashboard (het overzicht van alle klassen) op de drie puntjes. Klik vervolgens op instellingen en kijk de automatische aanvulling AP na in je overzicht 'interface'. Dat zou op 5 moeten staan. Normaal gezien gaat dat toch automatisch... Vreemd... Misschien liep er iets mis...

Groetjes

Jeroen

Hey Jeroen

Ik heb het nagekeken en daar staat het juist. Nu probeer ik xp te implementeren en dat lukt ook niet. 1 van mijn leerlingen zei met dat het mss iets te maken kon hebben met de maximum punten voor bvb krijger, magiër, genezer.
Kan dit? Op hoeveel moet ik dat dan zetten?

Dikke merci
Kerensa

Ah, nu weet ik wat je bedoelt :-)

Het klopt hoor. Spelers kunnen niet meer dan het maximum bijkrijgen. Dat laat je beter zo, anders kunnen leerlingen hun krachten te vaak gebruiken.

Dit zit zo in het spel om leerlingen aan te moedigen hun krachten vaak te gebruiken :-)

Jeroen

Dag Jeroen

Ik wil volgende week Classcraft uitproberen in mijn les, ik heb denk ik alles klaargezet maar nu is er iets dat ik niet zo goed begrijp, nl hebben de lln ook een gsm nodig om acties uit te voeren of kan alles gedaan worden door de leerkracht? (de lln mogen bij ons op school geen gsm gebruiken in de les)

Alvast bedankt voor de feedback.

Groetjes Evy

Hoi Evy

Het feit dat je leerlingen op hun gsm ook acties kunnen doen is een extraatje. Als leraar heb je zelf volledige controle over de krachten en zo. Wat ik aanmoedig bij mijn leerlingen is om het genezen (en andere gelijkaardige krachten) thuis te gebruiken. Kwestie van hen ook buiten de les online te krijgen om hun huiswerk te maken.

Veel succes!
Jeroen

Dag Jeroen

Ik startte dit op voor mijn klassen in het tweede jaar. Ze zijn toegevoegd, ingedeeld in teams en kozen hun eerste 'kracht'.

Kunnen ze die kracht al meteen gebruiken?

En hoe verdienen ze nieuwe krachten?

Hoe houden de leerlingen bij welke krachten ze bezitten als ze niet met hun gsm werken?

Heeft u nog tips of zijn er dingen die ik zeker moet vermijden?

Groeten!
Lieselotte

De eerste krachten kan je idd dadelijk gebruiken. Sommige krachten worden geactiveerd door een gebeurtenis in de klas. Bescherming krijgt bv een pop-up als een andere leerling schade toegebracht wordt.

Elke keer een leerling 1000xp verzamelt krijgt hij/zij een krachtpunt. Met die punten kunnen ze nieuwe krachten ontgrendelen. De eerste rij kost hen 1 punt, de tweede 2 enz.

Probeer elke keer het startscherm op een tabblad op bord of projectie te laten zien. Leerlingen onthouden goed welke krachten ze hebben. Herinner hen er af en toe aan. “Denk aan krachten die je zou kunnen gebruiken tijdens deze toets.” Zo houden zij het overzicht.

Laat het vooral zachtjes groeien. Bespreek met leerlingen wat ze fijn vinden en wat volgens hen anders kan. Probeer de CC-elementen te managen. Wordt het voor jou even te veel? Doe het dan enkel op afgebakende momenten. Bv dubbel XP tijdens hoekenwerk. Bv Op het einde van de les krijgt iedereen ...XP per onderdeel dat in orde is.

Veel avonturen gewenst!
Jeroen

Dag Jeroen,

Sinds vorig schooljaar ben ik actief als ondersteuner binnen het ondersteuningsnetwerk van het GO! onderwijs. Wekelijks krijgen wij vragen met betrekking tot klasmanagement, belonen en motiveren van leerlingen. Dit zowel op lager en secundair niveau. 

Classcraft lijkt me iets super om te integreren in vele klassen/scholen en aan te bieden aan leerkrachten. Om dit met de nodige overtuigingskracht te kunnen doen vroeg ik me af of ik ergens een soort opleiding/infomoment kan volgen om het programma op korte tijd grondig te leren kennen? Dit zodanig ik dit concreet kan uitleggen, de meerwaarde kan aantonen en dus leerkrachten en leerlingen kan helpen met dit programma.

Mvg,

Steven

Dat kan zeker. Mijn thuisbasis is Mechelen. Ik werk dit schooljaar 4/5 om meer te kunnen doen naast alleen lesgeven. Sessies rond gamification en bv Classcraft is er daar eentje van. Dit doe ik als vrijwilliger, dus het enige wat we moeten afspreken is een moment. Als verplaatsen moeilijk is, kan het eventueel ook via een video-chat. Op twee uur heb ik ALLES laten zien en zou je er mee aan de slag moeten kunnen.

Je kan me gerust mailen voor verdere afspraken via mijn voornaam punt naam aap icloud punt com.

Dag Jeroen, 

 

Vorig jaar heb ik tijdens mijn interim classcraft kunnen uitproberen. Dit was zeker geslaagd! Ik doe dit jaar mijn specifieke lerarenopleiding en moet een onderzoekje doen. Ik had gedacht een onderzoeksvraag te maken rond gamification in het secundair onderwijs. Toen ik net je antwoord op je vraag van steven las, ben ik ook wel geïnteresseerd in een sessie rond gamification. ik start mijn onderzoek pas in feb. 2019 maar ik wil me gerust al wat voorbereiden. Als je een videosessie doet wanneer zou dat zijn? Misschien kan ik aansluiten. 

Dank je wel

Kerensa 

Video sessies kunnen altijd op aanvraag, via hetzelfde kanaal.

Vous devez vous connecter pour laisser un commentaire.