Comunitat catalana de ClasscraftAquest és l'espai en català adreçat a mestres i professors que utilitzen o volen utilitzar Classcraft a les seves aules. Tots els comentaris, aportacions i suggeriments hi són benvinguts.


Hola, sóc Ramon Barlam. Treballo coma professor a l'INS Cal Gravat de Manresa i aquest és el meu tercer any a Classcraft, que aplico al primer cicle de l'ESO Juntament amb el també professor Ferran Martínez. Formo part de l'equip TIC+C de l'ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona, des d'on des d'enguany inicio formacions de Classcraft adreçats a mestres i professors. Com a Classcraft Ambassador m'ofereixo a donar un cop de mà a tots aquells que ho necessitin.

Bon dia, Ramon. Ja estic matriculat al curs que imparteixes online amb l'ICE-UAB i que comença aquest octubre. De ben segur que aprendre coses noves ;-). Salutacions!

Ostres Xavier, quin luxe!  Més que un curs serà un seminari, ja veuràs. Aprofito per dir-te que des de l'ICE de la UAB farem unes jorndaes, en mes que ve (Sala de Convalescència de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona, sobre el projecte http://wmcproject.org però també parlarem de Classcraft i altres coses relacionades amb la Gamificació. Jo faré el taller de Classcraft, amb alumnes del meu institut. Serà el dissabte 25 de novembre. N'anirem parlant.

Molt bones,

Em dic Eugeni i sóc mestre d'Educació Primària.

M'estic iniciant en el món del Classcraft i l'experiència està resultant magnífica. L'alumnat està súper motivat, fins al punt que em redirigeixen vídeos tutorials perquè aprengui més ràpidament i apliqui més recursos i aplicacions del programa a l'aula! 

Poc a poc anem treballant en la seva aplicació, però aquestes primeres passes estan resultant molt interessants.

 

Hola bon dia!
Em dic Cristina i sóc mestra d'Educació Primària. La meva escola està pensant a endinsar-se en el món del Classcraft de cara al setembre vinent.
Tenim dubtes del procès per donar l'alta l'escola i dels pressupostos i forma de pagament, que em podries aconsellar?

Gràcies 

Hola, companys. Sóc un professor de Geografia i Història amb plaça definitiva a l'IES Josep Maria Llompart de Palma i molt aficionat als jocs de taula i de cartes no depriments. A partir del curs 2018-2019 empraré el Classcraft a tots els meus grups d'alumnes. M'encantaria saber si per aquí hi ha algú més de la meva especialitat. Salut i rol!

Hola Cristina, jo utilitzo Classcraft des de secundària a l'INS Cal Gravat de Manresa. Aprofito per adreçar aquest missatge amb còpia al Jaume Salvà. Sóc professor de Socials i portem un curs introduïnt l'eina amb el Ferran Martínez, de Ciències Naturals, en la modalitat multiclasse. És a dir, compartint avatars, puntuacions, etc. tot aplicant-ho alls nens de 1r d'ESO. Et deixo el meu correu per si vols contactar amb mi;  rbarlam@gmail.com.

I ara per la Cristina;  coneixo la Mireia Castañer, que durant ek curs 2017-18 ha utilitzat Classcraft a Primàrial. En puc contactar amb ella si m'escrius a l'adreça que he posat abans.

Bon estiu !

Hola,nv

em dic Oriol Tutusaus i sóc professor de Ciències Socials també. Espero poder fer servir aquesta eina educativa, ja que em va molt bé convinar-la amb la gamificació que vaig fer sobre l'Edat Mitjana l'anterior curs, i que vull perfeccionar. Crec que és el punt de motivació que necessiten els alumnes, a veure com va. També he enredat al professor d'anglès i a la de matemàtiques, amb la de mates compartim cursos i esperem poder fer multiclasses.

 

Salut i bon inici de curs.

Hola Orioll!  Jo sóc també professor de socials i enguany és el quart curs que faig servir Classcraft. En fa  dos que amb el professor de ciències fem multiclasse i sembla ser que des de català també s'afegiran. Igual ja ho tens clar però des de la multiclasse és important tenir 4 criteris importants consensuats, com ara el d'acordar els màxims de puntiacions que donareu per les coses. Els nens no perdonen que un profe sigui més generós que l'altre a l'hora de les puntuacions i l'estricte compliment de les normes,  Si et puc ajudar en alguna cosa em dius, Sort i encert !

Com gestioneu els poders, perquè des del nivell 1 no tinguin ja molts beneficis a l'aula. O exemples d'aquests, jo en tenia fets amb caretes de la gamificació de l'any passat, però són més per nivells alts, no baixos jeje.

Si fas classe compartida suposo que llavors els alumnes han de gestionar millor com gasten els poders i alhora pòden avançar més ràpid no?

 

Hola,

Sóc professora de Tecnologia a l'Institut Antoni Pous de Manlleu i tot just he començat a treballar amb Classcraft amb un grup classe de 2n ESO. Només he fet un curs aquest estiu passat i per tant sóc molt "novata" en aquest món. I com no, tinc molts dubtes, un d'ells és el següent:

Tinc creada una missió i a mesura que vaig avançant el tema hi vaig afegint objectius, o bé milloro les històries, tasques, ... i per a tant vull muntar-ho de manera que només ho hagi de modificar una sola vegada i no x les 4 classes que tinc. i per tant vull enllaçar la mateixa missió a altres grups classe.

Llavors, he creat les altres classes (A,B i C) i des de la classe original (2nD) només m'ha deixat enllaçar 1 sola classe (la A), però les altres dues que em falten (B i C) no trobo on poder-ho fer, des del mateix lloc no em deixa. Ja no em surt la icona d'enllaç i el menú que es desplega només veig la original i la enllaçada sense opció a afegir-ne cap més.

Algú pot indicar-me com fer-ho?

Gràcies.

Hi!

Sorry, my answer will be in english as my Catalan is not good enough to translate all of this :)

With the introduction of our new 'My library' section, you now need to go in this section to assign/delete/unassign a quest from a class.

What is great with the changes we made recently is that you can now create a main Quest and then assign it to all of your classes, once that is done, any changes you make to the quest will be reflected in the different classes. This allows you to add more content to your quests during the year!


You can find the My library section in by clicking on your profile picture in the upper right section of the interface:
​​​

Once you are in the My library section, you can choose the class from which you wish to remove or assign a quest and then choose the Delete or Assign option (you will also find your quests from archived classes in the list):
​​

Learn more about the 'My library' section on our knowledge center: https://help.classcraft.com/hc/en-us/articles/360015648494-My-Library-Overview

Hola bona tarda. Em dic Mª Elena i estic molt interessada en poder presentar aquest projecte als meus alumnes de català, però vaig peix...alguna ajuda per iniciar les sessions? 

Qualsevol ajuda serà benvinguda

Gràcies

 

Bona tarda Elena,

A veure si et puc ajudar, jo no sóc pas una entesa, però parlant alguna vegada amb en Ramon Barlam i la Mireia Castanyer, em van recomanar que només començar la classe fer l'Esdeveniment del dia, així ja queden enganxats i són els mateixos alumnes que el dia següent et demanen que els facis el mateix. Jo ho he fet amb alumnes de 2n d'ESO a Tecnologia i la veritat que em va funcionar molt bé. Llavors continues amb la missió que pertoqui i en alguna de les sessions alguna batalla que també els hi agrada molt.

Aquest curs ho tornaré a fer al 2n trimestre i la veritat és que alumnes que a classe passen desaparcebuts, a través de Classcraft, els enganxa i es motiven més. Altres, ni amb Classcraft es van enganxar a la matèria.

Bon dia, 

em dic Àngels i soc mestra de primària de l’escola Regina Carmeli Horta Aquest any he començat amb classcraft al cicle superior. Tant els alumnes com jo estem aprenent a la vegada, però la motivació és màxima. Espero que em pogueu anar ajudant si necessito quelcom. Gràcies. 

Bona tarda,

 

El meu nom és Mònica Calvet, professora de matemàtiques de l'IES Baix Montseny de Sant Celoni, estic valorant implantar Classcraft a 1 ESO a partir d'aquest segon trimestre, hem podeu recomenar algún manual amb totes les passes per aconseguir dissenyar missions, i que expliqui totes les eines que té la plataforma? o algún curs online?

 

Per un altre banda, aconselleu la versió premium o per començar ja està bé la versió gratuita?

 

Gràcies per la vostra ajuda.

 

Mònica

Hola Monica,

No tenemos mucho en catalán pero hay algunos recursos en español sobre youtube:

Estos videos y tutoriales deberían ayudarle a aprender más sobre el funcionamiento de Classcraft:

Tambien, le sugeriría consultar nuestros foros para obtener consejos y trucos sobre cómo integrar y usar Classcraft en su clase.

Puede encontrar nuestros foros siguiendo este enlace: https://help.classcraft.com/hc/en-us/community/topics/201008367-International-Community?sort_by=recent_activity

Bona tarda, em dic Daniel i necessito ajuda. A veure si algú em pot ajudar. 

He començat a crear missions i important les tasques desde classroom, però resulta que alguns alumnes si que tenen acces i altres no. Em surt un missatge que diu:

Aquest estudiant no te accés a la tasca de google classroom. Però realment si te accés perqué entrant directament desde classroom la pot fer. 

M'estic tornant boig buscant la solució i no sóc capaç.

Aquest missatge em surt amb gairebé la mitat de la classe. 

Gràcies per la vostra ajuda.  

 

Bona tarda companys i companyes, 

A finals de juny em vaig trobar amb aquest genial recurs de gamificació que és ClassCraft, cercant una alternativa per al meu grup d'alumnes. Portava ja 2 anys fent ClassDojo, i un tercer any anava a ser poc motivador per a ells i elles. Com aquest any és el darrer curs de primària i estàn a 6è, volia una cosa diferent i vaig tenir sort de trobar-me amb aquesta opció. Així doncs, aquest mes de juliol m'ho he passat creant i editant pràcticament tots els dies, un munt de cartells per a preparar un bon plafó ben cridaner, a més a més de configurar totes les opciones de la meva classe. Quan comencin les classes al setembre, crec que als nens i nenes els hi agradarà (dits creuats!). Tot el que ara vos present està editat i preparat per imprimir a DINA3. Tal vegada aquestes idees vos poden servir a qualsevol persona del foro. Si teniu cap dubte de com he organitzat comportaments, poders, tenda o esdeveniments aleatoris, encantat de parlar per aqui. Podeu també contactar amb mi al email handyflipy@gmail.com 

Aquests cartells són genials David!

Gràcies per compartir-los, estic segur que altres professors podrien beneficiar-se d'utilitzar-los!

Us desitgem una magnífica tornada a l'escola i esperem que els vostres alumnes els agradi Classcraft tant com agraïm treballar per fer-ho cada cop millor!

Please sign in to leave a comment.