Racó catalàCom anam?

Em reincorporo a l'ensenyament després de dos cursos a un altre sector. Veig que el fòrum català ha desaparegut. Potser perquè el darrer post era de fa un any. Què ha passat? Encara hi ha professors que emprau Classcraft, no? Vull emprar-ho el curs que ve a 1r d'ESO a Mallorca. Ja vaig tenir una experiència a 2n fa 3 anys i vaig quedar força content.

 


Bon dia, Josep. Jo porto un munt d'anys a l'ensenyament secundari (biologia, ciències de la Terra) i vull aplicar tècniques de gamificació el curs vinent. He descobert CC fa un parell de setmanes i gairebé segur l'aplicaré a la meva classe de 4t d'ESO 2017-18. Pel que sembla tú sí tens experiència amb CC. Ho recomanes?

Ho recoman sobretot en cursos on s'hagi de fer un esment especial a seguir unes normes. Jo ho vaig fer servir fa 3 cursos a 2n d'ESO, i des d'aquell moment no vaig posar cap més amonestació a classe. I això que era una aula moguda. En un curs amb alumnes motivats potser no és tan efectiu, perquè l'entorn actua sobre la motivació, bàsicament.

El curs vinent donaré l'assignatura de projectes a 1r d'eso, i hem pactat amb tot el professorat del curs que l'emprarem. Va molt bé per a l'aprenentatge cooperatiu, ja que els grups funcionen d'aquesta manera, i els alumnes han d'ajudar-se entre ells per guanyar punts d'experiència.

Gràcies, Josep, per la teva aportació. A partir de setembre ja aniré explicant com va tot. Bon estiu!

Hola Josep R i Xavier, veig que ja heu recuperat la comunitat catalana i amb el vostre permís m'hi afegeixo. Em presento una mica:  treballo a l'INS Cal Gravat de Manresa on sóc tutor de 1r d'ESO. Fa dos anys que treballo amb Classcraft a les aules i estic convençut que no hi ha cap altra eina millor que aquesta per fer una gamificació integral, no un divertimento puntual. Des de l'ICE de la UAB, on pertanyo al grup de TIC+C, impulso un curs de formació per enguany sobre Classcraft. Més que un curs és un seminari on els professors inscrits saben que han de fer una aplicació pràctica de l'eina.

Com a Classcraft Ambassador aquest estiu he estat fent proves amb les Quests i les altres novetats. Com ara el detector de decibels (abans utilitzava Too Noisy Pro), que pinta molt bé.

No he dit que serem dos professors (Ferran Martínez de naturals i jo de socials) els que de moment comencem a treballar amb el Classcraft.

Res, que espero poder avançar i anar fent col·laboracions en aquest espai. Moltes gràcies i bon inici de curs.

Hola, Ramon i companys. Ramon, de ben segur que "utilitzarem" la teva experiència ;-). Jo porto un parell d'anys treballant el tema de la gamificació a partir de la lectura del llibre "The Multiplayer Classroom" (Lee Sheldon) que em va fer veure que hi havia una altra manera d'organitzar les classes. Aquest curs he decidit utilitzar Classcraft perquè, malgrat les seves limitacions, ofereix un molt bon control dels paràmetres i un aspecte visual molt cuidat que connecta de seguida amb els nostres alumnes. Ja us aniré dient. Porto molt poquetes classes, però l'efecte ha estat... "tsunàmic". Ara el repte és mantenir l'interés i la participació un cop ens instal·lem en la rutina, però de moment la cosa té MOOOOOLT bona pinta. Som dos professors els que engegem el projecte a la meva escola. Tots dos impartim la mateixa matèria, Biologia i Geologia de 4t d'ESO, però en grups diferents. Jo també aplico la gamificació amb l'ajuda de Classcraft a "Ciències de la Terra" de 1r de batxillerat, i el resultat està sent igualment magnífic. Seguim en contacte! Xavier

Hola Xavier i companys. De ben segur que estarem en contacte o aprendrem tots de tots. Aprofito per dir-vos que a final de novembre fem una jornada sobre el World Mobile City Project. Un projecte que va començar a un centre i que a la propera edició superarem els 5000 alumnes. Per a més info: http://wmcproject.org. En aquestes jornades hi incloem la gamificació, i hi faré un taller sobre la meva curta experiència  a Classcraft.

Un plaer formar part d'aquest grup. Bon curs a tothom i totdon.

Hola companys, em passa igual que el Josep, després d'un curs de no usar classcraft no trob el foro català, si que em sap greu. A veure si aquest pot ser un lloc on compartir experiències, enguany ho vull intentar amb un 4t de primària. Una abraçada.

Ben retrobat, Tomeu !  Esperem que aquest espai torni a tenir el dinamisme que vau aconseguir els veterans. Dir-vos que en el curs que la setmana que ve inicio per encàrrec de l'ICE de la UAB sobre Classcraft convidaré els mestres a utilitzar aquest espai. A veure si aconseguim crear una comunitat ben potent. Una abraçada també a tots.

Ja heu vist els increïbles fons de Halloween?  Haurem d'apretar perque ens en preparin alguns sobre la castanyada. :-)

 

Bon dia! Sóc en Raül Batallé de l'institut de Sant Feliu de Guíxols i treballo en cicles formatius de la família de comerç.

Acabo d'introduir-me en el classcraft. He configurat els equips, els esdeveniments, els comportaments... I m'ha sorgit un dubte. Entenc que el joc està pensat per treballar a l'aula, però no sé si algú ho ha treballat com a feina per casa. Sóc conscient que la idea és fer més lúdica la classe, però per falta d'experiència veig que podria servir-me més d'eina de reforç en l'aprenentatge si l'alumne ho treballa fora de l'aula.

Moltes gràcies per la vostra atenció.

 

Hola Raül,

Pots penjar material didàctic, exercicis, etc. al Classcraft i doar recompenses per la seva realització. Es facin dintre o fora de l'aula. A la comulna de l'esquerra trobaràs una columna amb un llibret, clica i ves a contingut de classe. Dones recompenses per les tasques, aleshores l'alumne de la reclama i tu com a director de joc li atorgues ... o no. Espero haver-te aclarit alguna cosa.

Bon dia, 

Un nou alumne-professor de Classcraft s'afegeix al fil! Professor de Ciències a ESO aquest any engego l'ús de Classcraft poc a poc i amb bona lletra; de moment, a 3r d'ESO. Poc podré aportar al principi... però ganes i empenta no em falten. Actualment treballo a La Farga, prop de Sant Cugat del Vallès. Us segueixo!

Hola a tothom,

també alumna del curs de Classcraft que imparteix el Ramon a l'ICE, intentant posar en pràctica el Classcraft a les classes d'economia de 1r de Batxillerat a l'institut Miquel Bosch i Jover, d'Artés. A veure si ens en sortim! Ens veiem!

Bona nit a tots/es!

Sóc en Dani Fortuny, professor de la Salle Torreforta. Actualment estic fent un curs de gamificació amb Classcraft (el que imparteix el Ramon a l'ICE) i estic meravellat per aquesta eina! La meva especialitat és la biologia i faig classes d'aquesta matèria a 1r, 3r i 4t d'ESO; també faig religió a tercer i una matèria anomenada FAIG a 2n, 3r i 4t (es treballa per projectes).

Espero aprendre molt de vosaltres i resoldre tots els meus dubtes! I sobretot crear comunitat i xarxa!

Salutacions,

Dani

Hola! Sóc la Júlia Albiach, professora de Valencià a l'IES Carles Salvador d'Aldaia (València). També sóc alumna del curs que fa el Ramon Barlam mitjançant l'ICE. Jo de moment ho tinc tot confús al cap, però després de Nadal començaré a aplicar Classcraft amb dos grups de primer d'ESO i trobe que conforme vaja posant-lo en funcionament tot anirà prenent forma. Com el curs s'acaba i ja no tindrem tant d'assessorament com fins al moment, m'agradaria poder plantejar dubtes a través d'aquest fòrum. La veritat és que estic molt il·lusionada! 

Bona tarda a tothom. Sóc en Carles Sitjà, tutor i professor de Tecnologia de l'IES Ramon Muntaner de Figueres. Sóc alumne del curs que fa el Ramon Barlam a l'ICE. Vaig descobrir el Classcraft de casualitat aquest darrer estiu ja que estava molt interessat en gamificar l'aula i al cap de pocs dies va arribar-me un correu electrònic de l'ICE on s'ofertava aquest curs. Patapam. Inscripció i aquí estem tot i que no he pogut treure-li tot el suc que volia. Treballo amb grups de diversitat on hi ha algun alumne conductual. Molts retards i molts problemes d'absentisme. I molts intents perquè facin però, sobretot, entreguin els deures i les tasques encomanades. Aquest continuo amb els alumnes que vaig tenir l'any passat. Ara estem a 3er d'ESO i tinc pensat utilitzar el Classcraft a partir de les meves classes i les incidències i anotacions que em passi l'equip docent. Si funciona bé, potser el curs que ve s'hi afegeixen més professors. En fi, espero aprendre molt de tots vosaltres compartint les nostres experiències Classcraftianes!!!

Salut i República!!!!

Carles

Bona nit, sóc el Vicent Gómez, professor de Ciències Socials a l'Institut Baix Penedès del Vendrell. He trobat que el Classcraft és una eina molt potent per introduir la gamificació a l'aula i ho estic fent a 3 grups de 1ESO. De moment la resposta per part dels alumnes ha estat molt positiva.

Estic fet servir la versió gratuïta, però m'ix un missatge que diu que tinc un mes gratuït. Sabeu si es pot fer servir sense pagament?

Salutacions!

Hola Vicent, benvingut a Classcraft, com tu sóc professor de socials a l'INS Cal Gravat de Manresa. Faig servir Classcraft des de fa un parell de cursos, i el proimer trimestre d'aquest curs he portat a terme una formació de Classcraft. Quan vaig entrar ja hi havia un munt de profes catalans que aplicaven Classcraft. Gràcies a aquest fòrum va ser més fàcil iniciar-me. Volia dir-te que jo també treballo a 1r d'ESO, per la qual cosa qualsevol dubte que tinguis demana'l perque entre la gent que sovintej aques fòrum i jo mateix et donarem un cop de mà. Benvingut !

Hola!

Estic aplicant Classcraft des de fa dos setmanes i em sorgeix el dubte de les condemnes.
Les que venen per defecte no les acabe d'entendre o no m'agraden. Les hauré de canviar, però abans m'agradaria saber les vostres experiències per anar orientant-me.

Gràcies!

Bona tarda Júlia ! Sobre el tema de les condemnes, jo tinc:

· Res (vindria a ser una amniastia).

· Endreçar la classe.

· Escriure una redacció sobre el tema que et defineixi el teu director de joc (com saps, professor). El primer, solo demanar una reflexió sobre la importància de ser un bon company. O bé pot ser un tema d'actualitat ... o alguna cosa relacionat amb la temàtica del que estiguin treballant en aquell moment.

 

Aquestes són les tres úniques que tinc. Però estaria bé compartir-ne de noves en aquest espai.  Una abraçada Júlia !

Gràcies, Ramon! Les hi afegiré! :)

Bon dia,

m'han sortit uns dubtes i a veure si algú em pot ajudar. He pensat provar el premium, però el preu està en dolars i necessitaria saber si al fer el pagament surt l'equivalència a euros i el CIF de l'empresa. Ho dic més que res per justificar la despesa al programa de gestió econòmica del centre.

 

Hola Vicent, 

Jo estic pagant-me l'opció Premium des de fa un mes i en la factura ix el preu en dòlars i també el preu aproximat en euros. Allí posa 9,65€, però a mi em carreguen 10,02€. El CIF l'empresa no ix, solament l'adreça. Així i tot, també et diuen que no dubtes a posar-te en contacte amb ells per qualsevol cosa. No sé si d'aquesta manera podries demanar un factura especificada. Jo també vull dir-li al meu equip directiu si m'ho pagaria. Paga molt la pena! Com diu el meu company de curset de Classcraft, el Xavier Valbuena (que ha escrit més amunt), produeix un "efecte tsunàmic"!

Hola! He creat un compte d'un alumne fictici per poder crear també un compte amb el codi parental i saber com funcionaria a casa. Segons el que he estat observant, des del seu compte els pares veuen la interfície dels seus fills (amb menys funcions) i obtenen cada dia 15 GP que han de repartir segons si compleixen les normes de casa. A aquesta opció li veig també unes possibilitats enormes perquè se solucionen certs aspectes a casa. Algú de vosaltres l'està utilitzant per explicar-me la seua experiència? Algun consell a l'hora d'implicar les famílies? 

Júlia, gràcies per la informació. Aquesta setmana ho faré i us explicaré que tal funciona la versió premium.

En quant al que dius de les famílies j otinc un llistat de correu i els vaig informar que feiem servir classcraft, juntament amb el codi parental. Gairebé tots van acceptar la invitació.

Vicent, gràcies per la informació! Jo abans consultaré amb l'equip directiu el fet d'implicar els familiars, però crec que també m'hi llançaré de cap. :)

Hola! Una altra volta estic per ací!

Tinc un problemeta que no sé resoldre per més voltes que li pegue. Resulta que el poder Transferència de Manná, en tots els cursos que tinc dona 175 XP a qui l'usa excepte en un, en el qual dona 1750 XP. Em pareix massa i he intentat canviar-lo, però l'aplicació solament em deixa editar-ne el nom. ¿Com podria fer-ho?

Gràcies!

Júlia

Bon dia, Júlia! :-)

Diria que en aquest grup problemàtic tens malament configurada la quantitat d'XP guanyats per AP gastat en un poder col·laboratiu. L'opció per defecte és 5 (jo ho tinc rebaixat a 3 per controlar els "abusos"). Segurament per accident tú deus tenir 50, i això és la causa del problema. Pots canviar el paràmetre a l'apartat "Configuració" (la rodeta dentada), subapartat "Regles del Joc" (una mica amagadet a la part inferior), ítem " Quantitat d'XP guanyat per AP gastat...". Adjunto captura de pantalla.

Ja em diràs. Una abraçada,

Xavier

Xavier! Justament era això el que em passava! Moltes gràcies! Per cert, també l'abaixaré a 3  a vore què passa... :)

Please sign in to leave a comment.